Kidut

Tanak Dusun Nabalu

Happy New 2009!!!!

Published by Jevf Shen under on 8:12 PM
Semalam sambut New Year 2009 .. cuma barbeku, bakar unggun api, dan buat hajat hahahaha.... tiadalah main buang santut ni.... hehehehe santut 2008 masih ok ,so keep on my santut... hehehehehe... anyway... selamat tahun baru 2009.... moga... lebih banyak perkara baik dan menarik terjadi di tahun baru ini hehehehehe... yeaaaahhhh buat yang tersangat baik setiap tahun... mesti tahun baru ini lebih baik dari yang tahun 2008. hari ini lebih baik dari kelmarin dan esok.. yang terterterbaik sangat... hehehehehe Must Go on.. God Bless us Everyone... dia tidak mengira, tempat, bangsa, agama , mahupun hobi... God is Good all the Time... Thanks for God for my successful 2008... hehehehe... Thanks to let me breath today in the new year of 2008.

Christmas Day @ Pekan Nabalu

Published by Jevf Shen under on 8:01 PM
Merry Christmas.... ho ho ho.......
Semoga Kristmas pada tahun ini membawa berkat untuk kita semua...... " He Born for us" "Nosusu iyau montok dati toinsanan" Happy Birthday for Jesus.......... Em tahun ni kira Meriah jugalah Kristmas.... seronok.. heheheh..... jadi yang di Kuala Lumpur tiada balik... Rugi kamu inda balik ni tahun heheheh... "Osonong Tadau Kristmas om Toun Wagu 2009"
Kling-kling-kling... its christmas bell.... hehehehe... Tahun ini merupakan Tahun paling Meriah bagi saya hehehe... Thanks to God..

My November Project - Wedding Photographer

Published by Jevf Shen under on 11:40 PM
Photo & Design By Kidut
Hehehe emm... nila pengisi masa Lapang ni... ambil gambar urang, gambar saya pula yang sikit... hehehe tapi memang nda minat saya ambil gambar saya ni... buruk.. hahaha bagus kalau macam Brad pit, ni Prut Bcit hehehe. Smua ni kena ambil masa hari perkhawinan 29.11.2008 - bertempat di Gereja SIB Pekan Nabalu.
Ni semua Gambar-gambar dorang lepas dari church, singgah sekejap di monitoring stage Pekan Nabalu... gambar dorang ni yang selepas saya suruh lompat hahahaah.... ketawa terbahak-bahak ni pengantin perempuan, apa tidak takut roboh tu tempat " mogimpa". Hehehe Berisi bah dia ni..
Ni Masa, Pengantin saya serbu di dalam bilik bersama mekap artisnya hehehehe... belum siap paitung lagi... baru mau kasi itam2 kening ...
Ni masa saya suruh dorang kiss ... ntah napa suka sangat dia kizz dahi... napa bukan pipi ka... emmm... apa kah.... heheheh... Standard lah bah tu kan mangkali di dahi hehehe..
Ni possing paling mengancam ari tu.... dapat anugerah diraja ni hehehe.. Cheh malu- malu kunun dua-dua...
emmmm.... Angan-angan mau buat studio photography wedding kawin... ada yang mau join??? hehehehe... jomlah buat studio sama-sama kalau sorang-sorang nda larat ni ... hehehe ... cheh angan-angan ja lah ni...

Anugerah Sekolah Cemerlang Kebangsaan kategori Sekolah Pedalaman 2008

Published by Jevf Shen under on 2:45 AM
hehehe... Ni kami sama guru besar di tengah-tengah tu yang kacak... selepa menerima anugerah dari Datuk Seri Hissammudin... Kontrol macho.... man...!!!
Datuk seri Hisammuddin Tun Hussien Onn... Berborak-borak dengan Ketua Setiausaha Pelajaran Malaysia... Mengumpat mangkali...
Kontrol macho Guru Besar kami p terima Anugerah Sekolah Cemerlang Kebangsaan 2008... hehehehehehe... SK. GIOK.... giukon hehehe ...
Gambar kampung halaman dorang-dorang... Kuala Lumpur... nda juga siok ... keluar hotel ja sudah keluar duit... adoiiii..
Ni pula Airport Kota Kinabalu terminal 1, cantik juga o macam KLIA, lapangan terbang kedua terbesar dan tersibuk di Malaysia...

HOBI - sampai seberang laut cari ilmu@ templer park KL

Published by Jevf Shen under on 2:32 AM
Heheheh... Ni semua Photographer2 bermandi-manda selepas praktikal di hutan lipur.... banyak Munyit sana.... Mencuri lagi tu hehehehe... tapi sioklah dapat timbah ilmu bersama-sama. Saya sorang saja ni orang sabah pi sana... he... Karas lidah saya mau ikut Logat KL... Odoi siksa hehehe
Ni Testing2 Aja ni.... Sambil belajar... Adjust kamera... hehehehe... kamera Saya saja yang low class ni... heheheh .. kebanyakan guna Nikon.. tapi saya setia dengan Canon ku hehehe

Ni Pun Model Yang disediakan untuk Dicapture di sana hehehe, boleh lah...ilmu yang diperolehi sudah menambahkan keyakinan n ilmu di dada, hati dan kuku kaki ku.

hehehehe... Budak Kiut... Model CILIK... hehehe ni di ambil di taman perkelahan hutan Lipur... Dekat Taman Temper Selayang...

Kursus Pemurnian HSP Bahasa Kadazandusun Tingkatan 4 & 5

Published by Jevf Shen under on 4:58 AM
It's Me MR. KIDUT.. ni bukan sedang menyanyi Karaoke ni.... hehehee ada presentation, "Tinimungan nopo dahai nga, minomonsoi do tangon, om yoho di o minogoi popolombus di nunu i nopongoh" iti nopo diti nga tadau di kinolimpupuson no... heheheh kulopisai tokou do longon.... hehehehe ...
Iti noh todopon ku om tambalut.... hehehe aramai kio... Imperial international Hotel Kota Kinabalu... hilod' Warisan hotel boh ti... siou amu poh no ulud ilo todopon.... hehehe " ada pekerja hotel bah... heheheh makan gaji buta nanti dorang kalau kasi kemas sendiri..
Selepas balik dari ni bengkel pemurnian... saya cuba lah kunun pi timbang... atukkkkoiiii ama..... 5 kilo nokoingkawas o winagat ku......!!! 3 hari saja pun hahahaha... makanan hotel.... odoi 6 kali MAKAN satu hari...

Ni lah kekawan..... buat keraja... Pakai batik... paham-paham lah bila kalau pakai batik... Saya ja yang Tanak Wagu sini ni.... Virgin lagi... huhhhuh... pigang susu anjing pun belum pernah hehehehe
Cantik kan .... macam di luar negara... padahal dalam negara... hehehe d kk bah ni... tu di Sutera harbour tu... di katik gambarnya dari ruang ,makan atas bumbung imperial International Hotel.
Emmmmm, Jeli, Jeli, Puding, puding, sinilah Nafsu makan ku tidak dapat ku tahan..... gemuk- pun Gemuk lah.... hehehehe sampai 3 -4 kali pi ambil makanan... hehehehe... sedap bah... siapa nda mau... FREE lagi tu.... Kalau kau ko mau lepaskan ka peluang hehehehe....

Ni d lobi... d katik gambarnya... pada waktu malam... merah ,membara semangat waja... heheheh

Sukan di sekolah ku

Published by Jevf Shen under on 5:40 AM

Miri... Wonderful Journey

Published by Jevf Shen under on 5:05 AM
Bandar LIMBANG, SARAWAK, Barang Mahal Lah sini... heheheheh... singgah sekejap jalah p minum-minum kupi... heheheh
This is The Town Of Miri.... emm Best P MIRI
Ni naik Rakit ka apa ni? Tongkang ka Feri? huhuhuhuh ada 2 kali kami naik benda macam ni, di Sarawak n Brunei, Ntahlah sungai kecil macam ni pun mau juga di letak macam ni... sungai dia keci ja... Macam besar sungai Tamparuli ja atau sungai-sungai yang sewaktu dengannya lah... Cari untung mangkali... hehehehe

infinatez - Support Orang kita

Published by Jevf Shen under on 10:01 PM

Keep on moving.... terus berkarya

To all my beloved friends,

Be it from Sabah, Sarawak, KL and semua di Semenanjung Malaysia. I would really need your help, I'm representing Infinatez and our INF team.

Alhamdulillah Infinatez now is moving in a correct direction, we are getting invitation to appear in various events, shows, interviews etc. To those yang sudah dengar our songs "Paparazzi", "Ada Masa" & "Sayang Kinabalu", we hope you enjoyed it. Kalau belum you can listen to it here - myspace.com/infinatez.

Ok, the help yang I need from you guys is to request our songs to be played in radio stations. To be exact we would like you guys to request "Ada Masa" as it is our latest single, tapi you guys boleh juga request our other songs.

One way is to request it at Xfm (previously known as Xfresh), ni link dia - http://www.xfresh.com/radio/zpx.asp

One thing at a time, we can focus on Xfm first. But if you prefer other stations like Suria fm, you can do so. You probably get a listen to it at DJ Hairil's Suria Intro every Sunday. To listeners in Sabah, you can ask DJ Othoe to play it @ Suria Pagi Kinabalu 105.9fm.

Guys, we really need your help on this one. Again, do have time to listen to it at our myspace and if you like it, kindly do request for it. We hope that our songs could be heard all over the country, and the rest of the world.

ps: Infinatez will be back with more sounds. We promise.

Thank you.

Yours truly,
Alvin MY aka Defoo

TV n Home theatre KIDUT ... Bahagia di rumah.

Published by Jevf Shen under on 5:30 PM
25 September 2008, Hari bersejarah bagi Kidut... hihhiiihihi, senyum panjang lu ... hehehehehe
Minggu yang malang buat SABAH, TV besar di rumah Rusak..!! bila ditanya di tukang repair, mau setengah dari harganya untuk memperbaikinya, Hati ku buntu..... ini membuat ku memutuskan satu jalan yang belum dilalui oleh kereta-kereta 4X 4 sebelum ini .. iaitu aku telah membeli sebuah TV LCD, TV plasma mahal.... hehehe ... Terus-terus kehidupan berubah dengan Grafik yang indah di depan mata... PANASONIC VIERA... Sorou po.. gaman

Namun kupikirkan, agak janggal kalau tiada popcorn ditangan sambil meminum Cola sejuk berais besar di tengah, Aku terus terpikir mau ada Sound yang bagus huhuhhuu, ini lah keputusan yang baik bagi SABAH, hehehe.. jadi Aku belilah Home Theatre ini sama-sama... hehehehehe.... sampai pagi tadi saya menonton hahahahaha... lebarnya senyuman ku.. di bulan ramadan ini.. Boleh Sambung USB, boleh main MP3, Windows media Player pun boleh, hehehe DVD, Radio, dan lain-lain, nda payahlah sebut semua nanti mama marah.... " lalalalala Satu hari di bulan ramadan"

Kidut akan Ke KL - pgigi beli Santut

Published by Jevf Shen under on 5:03 AM
Hu hu hu... Kidut pigi KL sorang diri... Ohow sasat lah ni... Bulan Oct ni Kidut ada mau pigi di KL jalan ari jumaat balik ari minggu huhu...
Tujuan : Beli Santut - Big SALE di SOGO ( ntah mana ni tempat )
Tempoh : 2 hari 2 malam ja... hujung minggu punya version.
Harap -harap dapat balik sabah dengan nyamannya.... bayaran tiket murah ja tapi bayaran minyak dia punyalah mahal.... bikin mati ayam betul...
Sepa mau minta kirim beli kuih raya... boleh sms huhuhu... nda lah..

True Worshipper Live Consert In Sabah- KDCA

Published by Jevf Shen under on 1:59 AM
22.08.2008 PMMSIB Sabah telah menganjurkan pesta pujian bersama True Worshipper dari Indonesia, tidak semua penyanyi True Worshipper dapat datang ke Sabah , namun It's Amazing happen in Sabah.... hehehe.. Belive it .. Wow.. hebat bangat God is Working in Sabah..
This is Sidney Mohede, the Worship leader ... sudah banyak album yang beliau sudah keluarkan dan sudah banyak lagu ciptaan beliau sudah, dinyanyikan di gereja-gereja seluruh dunia termasuklah Korea, Australia, USA, Malaysia, dan lain-lain... He been used by God Amazing... Bermula dari Group terdahulunya GMB yang kini tempat beliau di GMB telah di ganti oleh Vocalist Sampson, beliau kini melayani di JPCC church dalam True Worshipper...
Wow... FULL HOUSE, penuh, n sesak, this is it! hebat sungguh, people who came to worship and Praise God... memang penuh habis... lebih daripada 6 atau 7 ribu lebih orang datang dalam dewan KDCA yang kecil ni... mungkin tahun depan guna stadium LIKAS lah hehehe...

Sabah Festival of Praise - by Sabah churches committee

Published by Jevf Shen under on 6:23 AM
Inilah produk pertama rakaman secara LIVE di sabah, ia merupakan himpunan-himpunan lagu rohani terbaru yang telah dicipta dan disusun sendiri oleh anak-anak jati Sabah.. Kita doakan supaya pujian Rohani ini dapat membawa kembali anak-anak muda untuk kembali manyembah dan memuji nama Tuhan Kita Yesus Kristus... supaya tidak hanyut di bawa arus perubahan moden dan meninggalkan nilai-nilai murni dalam diri.. harapan kita menghasilkan Produk seperti ini bukan lah untuk suka-suka tetapi satu langkah berkorban dan melakukannya untuk Dia yang satu, Our Jesus... thanks God...
Festival of Praise ini merupakan himpunan lagu pujian dari gereja-gereja kristen seluruh Sabah, dan semua gereja-gereja adalah terlibat langsung dalam menjayakan kesatuan dalam kristus melalui puji-pujian ini. antara gereja-gereja yang terlibat adalah. SIB, Calvari, Basel, Pelita cahaya, PCS dan banyak lagi... Semua lagu di dalam rakaman secara langsung ini semuanya memperlihatkan dan mengkhabarkan tentang kebaikan penyelamat kita iaitu Yesus..
Rakaman secara LIVE ini telah dibuat di Dewan Maksak Likas, pada 7 june 2008, ini merupakan yang pertama di buat di Sabah. Ini adalah langkah permulaan kita untuk menjangkau hati anak-anak muda.. maksudnya... yang seterusnya akan menyusul... Nantikan Tahun hadapan Festival of Praise ... Meet you there... God Bless Every one.. Who, Where, How, Why, When ... God always Love You...

Festival of Praise 2 LIVE sabah...
With si botak di belakang hehehe... mensumbangkan lagu... anyway... GOD Bless You
Any information 'bout this VCD boleh juga tanya Kidut 0138798639 - jarang online bah

RM 25.00 Only setakat ini- beli yang original

Sepetang di Pekan Nabalu

Published by Jevf Shen under on 3:02 AM
Hujan-hujan-hujan.... hehehehe tapi saya suka hujan... thanks God for created rain.

Petang-petang di Pekan Nabalu... Budak-budak sekolah baru aja balik dari sekolah.... siok o pula zaman-zaman sekolah dulu ni .....


Waaa... ni puppy Kiut ooo... hhuhhuuhu Mr. Jingle punya puppy... dua ekor tapi yang seekor malu-malu , baru bangun bah ni "DUKU". puppy...puppy...puppy...


Heeemmmmm... Segarrrr... hehehe macam ni lah segarnya Pekan nabalu selepas hujan sejuk-sejuk...Kalau lepas ujan semua pun naik air naik "itu"pun naik... huhuhu
Sialan punya ayam katik dia pigi kasi kencing saya punya tayar kereta??? hhuhuh " lembu punya susu sapi dapat nama" kereta ku yang baru aja kembali bersinar selepas kemalangan lalu... huhuhu.. pokai ooo... Minyak naik lagi ayaaaaaa. macam mana mau idup o..

Best Juga Bah Sabah..

Published by Jevf Shen under on 2:46 AM
Ni Dua ekor NEMO... huhuh kiut pula tu kan Kici ja macam ibu jari saya ja...ni masa lawanan sama semua Budak-budak dari sekolah pi Aquarium di UMS
Ni kena gambar dalam aQuarium. ntah apa ni
Hehheee Cousin... Belum keluar lagi pula dia tu dari sana... em

Kaamatan, osonong tadau kaamatan

Published by Jevf Shen under on 1:22 AM
Pasukan Rela mengondol pingat emas dalam pertandingan momolositik. Curi tulang lah Rela ni hehehe.. Otiru..

Boling lonot... hemm macam senang tapi pada hakikatnya merana.... mana ada tu lonot pigi sana butul... boguling-guling entah ke mana hehehe... nda bulat bah tu lonot.
mengupas nenas, em ... pertandingan yang dinanti nanti, lepas dorang kupas kami makan hehehehe.
 

Blog Archive

Lipsum

Followers